САЩ подготвят нов финансов пакет за доставка на оръжия на Украйна

...
САЩ подготвят нов финансов пакет за доставка на оръжия на Украйна
Коментари Харесай

Нова помощ с тежки оръжия за Украйна от САЩ и Германия

САЩ подготвят нов финансов пакет за доставка на оръжия на Украйна в размер от 1.1 милиарда $, заяви Ройтерс. Новината идва в миг, в който Вашингтон очаква резултата от така наречен " референдуми " в Украйна.

Пакетът ще бъде разгласен в идващите дни. Очаква се оръжията да бъдат употребявани за подкрепяне на сигурността.

Пакетът ще включва нови доставки на системите за ракетни установки за залпов огън HIMARS, съпътстващи муниции, разнообразни типове системи за противопоставяне на дронове и радарни системи, дружно с аварийни елементи, образование и техническа поддръжка, сподели пред Ройтерс източник, осведомен с проекта. През октомври Украйна ще получи и най-новата система за противовъздушна защита IRIS-T, които даже Въоръжените сили на Германия не имат, споделя немския дипломат в Украйна.

Вашингтон приготвя нов пакет наказания против Русия, в случай че Москва анексира украинските области след оповестяването на резултатите от така наречен „ референдуми “. Президентът Джо Байдън осъди противозаконните дейности и даде обещание, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да признаят резултатите.

От началото на войната Съединени американски щати предоставиха повече от 15 милиарда $ военна помощ на Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР